19.04.2011

KESTANELİ PASTA


Eveeeet yine tatlı bir günden merhaba efendim.İnanın tarifler öyle çok birikti ki hepsini aynı anda yazmak daha da zor oluyormuş:( Ama nasıl biriktirdiysem,öyle de yazıcam diğmi ama!Bu tarifim de kestaneli bir pasta.Tadı çok güzel oluyor gerçekten.İçini hiç düşünmeyin,isterseniz hazır pasta keki kullanabilirsinz.Öncelikle hazır pastabanınızı yerleştirin geniş bir tabağa.Sonra tıpkı tramisu kreması gibi(onu da kısaca yazayım) 2 bardak sütü ve 2 kaşık unu 2 kaşık şekeri,vanilyayı pişirin.En son labne peynirini ekleyin.Soğuyunca pasta kekinin arasına yayın güzelce.Üzeri içinde ayırın tabi.Sonra arasına biraz damla çikolata serpiştirin.Yoksa hiç problem değil,içine normal bir çikolatadan da rendeleyebilirsiniz.
Diğer keki üzerine kapatıp,kalan kremayı bir güzel yayın her tarafına.Hımmmm.önemli kısmı atladık!Yorgunluğuma verin,Ben deepfreezde hep kullanıma hazır şekilde bulundurduğum için belirtmedim tabi.Pasta işlemine başlamadan önce 750 gr.kestaneyi çizip az bir tuz ve 4 kaşık toz şeker eklenmiş suda 45 dk.pişirin.Daha sonra ayıklayıp çok küçültmeden biraz parçalayın.Kremasını sürdüğünüz pastanın üzerine kestaneleri yayın.Kenarlarına yapıştırmak için ellerinizi kullanacaksınız tabi.Buzdolabına kaldırıp
1-2 saat soğuttuktan sonra değmeyin keyfinize! Yanına bir fincan çay alıp afiyetle yiyebilirsiniz......

Hiç yorum yok: