1.03.2011

PATATES KAVURMASI





Ben oldum olası severim patates kavurmasını.Her defasında bayıla bayıla yerim.İçindeki kavrulmuş soğan
kokusu beni küçüklüğümde annemin hazırladığı yemesi başka bir keyif olan sadece ona has hazırlanan patates kavurması lezzetine götürür beni.Ben de aklıma geldikçe hazırlıyorum bu güzel lezzeti.
Bilmeyenler için paylaşayım isterseniz.
Mazemeler:6-7 ad.patates , 2-3 ad.soğan,1/2 çay bardağı sıvıyağ
istediğiniz baharatlar.Ben pul biber,karabiber ve toz k.biber kullandım.

Yapılışı: Önce patatesleri ince doğrayıp haşlayın,diğer yanda soğanları
doğrayın,sıvıyağda kavurun.Haşlanan patatesleri de ekleyip iyice kavurup
baharatları da ekleyin.Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: