11.02.2011

PATATES KROKET

Veee işte her yemeğin yanına eşlik edebilen,tek başına da başlı başına bir yemek olabilen her şekle girebilen,mucizevi bir nimet:PATATES! Evet hiç düşündünüzmü şu" patates" diye bir çırpıda söyleyip
geçiverdiğimiz,ama elimizi attığımızda hep olsun istediğimiz,her bir şeye kullandığımız patatesin ne kadar olmazsa olmaz bir yiyecek olduğunu! Evimizn bir köşesinde hep durur,bizi bekler,soğanla kardeştir,çok
alçakgönüllüdür çoook.Her yemeğin jokeridir.Severim kendisini..... Bu kadar bahsedince anlamışsınızdır zaten ne kadar sevdiğimi. Patates kroket ile karşınızdayım.
Malzemeler:  5 ad. patates,1 yumurta,yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(aslında dil peydiri daha
güzel eriyor)1 çorba kaşığı mısırunu,karabiber,toz kırmızıbiber,kimyon,köri,tuz.
Dış Malzemesi: 1 ad.yumurta,kaplaması için: 1 çorba kaşığı mısırunu,1 çorba kaşığı galeta unu,1 çorba kaşığı incecik kırılmış doritos baharatlı cips.Önce patatesleri haşlıyoruzÇatal yardımıyla eziyoruz.İçine diğer iç malzemelerini koyup yağuruyoruz.Elimizle şekil veriyoruz.Diğer yumurtayı çırpıyoruz ve genişçe bir tabaga alıyoruz.diğer tabaga da un karışımlarını biribiriyle buluşturuyoruz.Sonra hepimizin bildiği klasik
önce yumurtaya,sonra kaplama harcına bulayıp,kızdırılmış yağda kızartıyoruz.Kağıt havlu üzerine alıp tabaga diziyoruz.Küçük bir hatırlatma: Kızartma kabını ateşe koyup iyice ısıtın,sonra yağınızı ekleyin.Hem daha sağlıklı olur,yağ yanmaz,hem de kızartmanızdan daha iyi sonuç alırsınız,ayrıca tavanız daha uzun ömürlü olur.Afiyetle kalın.........

Hiç yorum yok: